Spółka prowadzi działalność w zakresie produkcji i sprzedaży :
zagęszczonych soków owocowych i warzywnych /koncentratów/oraz aromatów
pektyn
preparatów enzymatycznych
win owocowych
przetworów owocowo - warzywnych
kwasoodpornych maszyn i urządzeń dla przemysłu spożywczego
"Pektowin" jest jednym z największych w Polsce producentów zagęszczonych soków owocowych i warzywnych w tym koncentratu jabłkowego. Zdolność przerobowa przekracza 1.000 ton jabłek na dobę.
Jako jedyny Zakład w Polsce produkuje nisko i wysoko estryfikowane pektyny jabłkowe, cytrusowo - jabłkowe i cytrusowe o standardzie zgodnym z wymogami WHO, FAO i Food Chemicals Codex. Potwierdzeniem wysokiej jakości naszych pektyn było przyznanie w 2002r. tytułu EUROPRODUKT 2002. Spółka posiada wdrożony system HACCP.
"Pektowin" to również jedyny w Polsce producent enzymatycznych preparatów pektynolitycznych, amylolitycznych i proteolitycznych. Preparaty te stosuje się w różnych gałęziach przemysłu, głównie w przetwórstwie owoców i warzyw, gorzelnictwie, włókiennictwie, garbarstwie, piekarnictwie.
"Pektowin" to również znaczący w Polsce producent win owocowych. Do produkcji używane są świeże nie konserwowane surowce. Aktualnie "Pektowin" oferuje kilkanaście asortymentów win.
"Pektowin" oferuje również przetwory owocowo - warzywne. Produkowane są z owoców i warzyw pochodzących z małych gospodarstw położonych z dala od ośrodków przemysłowych u podnóża Bieszczad, w czystych ekologicznie rejonach Podkarpacia.
Dopełnieniem oferty handlowej skierowanej głównie do innych producentów są wyroby produkcji metalowej - kwasoodporne pasteryzatory, przenośniki, filtry, pompy, armatura, itp.